بعضی از بچه ها هنگام بازی و درس خواندن، تمرکزشان را از دست می دهند. این نشانه ها می تواند به صورت افکار بی ثبات، بی قراری، بی توجهی در حالتی که با فردی صحبت می کنند و فراموش کردن زمان بروز کند. گاهی این رفتارها برای پدر و مادر آزاردهنده اند اما بی توجهی به این مساله، قطعا آثار جبران ناپذیری خواهد داشت.
تمرکز داشتن، در واقع توانایی افراد برای انجام کاری خاص در زمانی مشخص است. نداشتن این توانایی دلایل مختلفی دارد اما مهم ترین آنها به سن و سلامت کودک مربوط می شود.
نتایج تحقیقات در زمینه آموزش هم نشان داده تمرکز داشتن یک عامل مهم و اصلی در تحصیل محسوب می شود. شما به عنوان والدین کودک باید با بررسی به این نکته برسید که چه عواملی باعث از دست دادن قدرت تمرکز فرزندتان می شود. در ادامه به نکته هایی اشاره می کنیم که شاید یکی از آنها علت نداشتن تمرکز کودکتان باشد.
خواب کم : خستگی و خواب کم از عوامل مهم و تاثیرگذار در نداشتن تمرکز است. توجه به میزان کافی خواب کودک، در داشتن تمرکز کمک موثری خواهد بود.
نداشتن انگیزه و علاقه : اگر فرزندتان به کاری که انجام می دهد علاقه ای نداشته باشد، احتمال اینکه تمرکزش را هنگام انجام آن از دست دهد، بسیار زیاد است.
سلامت فیزیکی : سلامت جسمی، از دیگر عواملی است که اگر فرزندتان آن را نداشته باشد، غیرمستقیم روی تمرکزش اثر می گذارد. شما باید برنامه غذایی فرزندتان را طوری تنظیم کنید که تمام گروه های غذایی در آن گنجانده شده باشد.
شرایط محیطی : گاهی محیط اطراف کودک و شلوغی بیش از حد تمرکز او را از بین می برد، پس به این نکته هم توجه کنید.
مشکل با معلم : برخی از کودکان به دلایل نامعلومی از معلمشان خوششان نمی آید. شما باید به هر طریقی که می توانید، این مشکل را حل کنید چه با گفت وگو با معلم و چه با خود کودک زیرا این عامل تاثیر بسزایی در نداشتن تمرکز او دارد.
حواستان به کودکتان باشد : این یک برنامه عالی برای کشف علت ضعف تمرکز کودک است؛ کافی است به کارهای روزمره او نگاهی بیندازید. ممکن است برای این کار مجبور شوید چند روز بسیار دقیق باشید یا حتی از کارهای او یادداشت برداری کنید. وقتی دیدید در حالتی است که انگار روی آب شناور مانده، مطمئن باشید تمرکزش را از دست داده و این حالت را ممکن است هنگام بازی در حیاط یا تماشای تلویزیون یا انجام تکالیفش ببینید.
هدیه : وقتی متوجه می شوید فرزندتان به هر دلیلی دچار از دست دادن تمرکز شده و در دنیای خودش غرق است، باید از راهکاری استفاده کنید که او را به دنیای حقیقی بازگردانید و چه کاری بهتر از دادن یک هدیه؟ این کار باعث می شود غیرارادی تمرکزش را به دست بیاورد.
شطرنج: این بازی باعث افزایش تمرکز و حتی افزایش قدرت تخیل کودک می شود.
بازی های رایانه ای: کمک به توسعه مهارت های فکری، افزایش قدرت تخیل و تمرکز از ویژگی های مثبت بازی های رایانه ای است.
قصه گویی: این کار به کودک کمک می کند قدرت تمرکز، خلاقیت و دید خود را افزایش دهد.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ